Hot, hotter, hottest

Här kommer de sorter som vi köpte och som vi lyckades identifiera. Vi letade på nätet efter deras styrka som anges i Scovillegrader.
Voilà les sortes que nous avons achetées et réussies à identifier. Pour certains nous avons réussi à trouver sur Internet leur force sur léchelle de Scoville, échelle de mesure de la force des piments.  

 

Scoville

Habanero

100 000-300 000

Trinidad seasoning

? very strong !

Pimiento padron

? strong !

Rocoto

50 000-250 000

Aji Umba

30 000-50 000

Hungarian hot wax

2 500-8 000

Jalapeno

2 500-8 000

Cherry bombs

3 500

Mini bonnet

?

Yellow bumby

?

Les "Hungarian Hot wax" , relativement doux, ont été mis en conserve entiers dans du vinaigre d'alcool coupé d'eau (versé bouillant), de l'ail et du thym (du jardin). Ils vont y rester au moins 2 semaines.


"Hungarian hot wax" chilierna, som är relativt milda har lagts i ättiksprit blandad med vatten (hällt kokande på chilierna), med lite vitlök och timjan (från trädgården). De kommer att stanna där i minst 2 veckor.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0