Hot, hotter, hottest
Här kommer de sorter som vi köpte och som vi lyckades identifiera. Vi letade på nätet efter deras styrka som anges i Scovillegrader.
Voilà les sortes que nous avons achetées et réussies à identifier. Pour certains nous avons réussi à trouver sur Internet leur force sur l’échelle de Scoville, échelle de mesure de la force des piments.
"Hungarian hot wax" chilierna, som är relativt milda har lagts i ättiksprit blandad med vatten (hällt kokande på chilierna), med lite vitlök och timjan (från trädgården). De kommer att stanna där i minst 2 veckor.
Voilà les sortes que nous avons achetées et réussies à identifier. Pour certains nous avons réussi à trouver sur Internet leur force sur l’échelle de Scoville, échelle de mesure de la force des piments.
|
Scoville |
Habanero |
100 000-300 000 |
Trinidad seasoning |
? very strong ! |
Pimiento padron |
? strong ! |
Rocoto |
50 000-250 000 |
Aji Umba |
30 000-50 000 |
Hungarian hot wax |
2 500-8 000 |
Jalapeno |
2 500-8 000 |
Cherry bombs |
3 500 |
Mini bonnet |
? |
Yellow bumby |
? |
Les "Hungarian Hot wax" , relativement doux, ont été mis en conserve entiers dans du vinaigre d'alcool coupé d'eau (versé bouillant), de l'ail et du thym (du jardin). Ils vont y rester au moins 2 semaines.
"Hungarian hot wax" chilierna, som är relativt milda har lagts i ättiksprit blandad med vatten (hällt kokande på chilierna), med lite vitlök och timjan (från trädgården). De kommer att stanna där i minst 2 veckor.
Kommentarer
Trackback